13. august 2019

Q / A

Vanlige spørsmål

Alle er automatisk medlem når du får opptak på studier ved Norsk Hotellhøgskole.

Ja. Alle som er studenter ved NHS kan søke når det er ledige stillinger i NHSU. Stillingsbeskrivelsene kan du finne her. Om du er interessert i et verv så ikke nøl! Vi har flere spennende verv som trengs å fylles hvert år.

Alle verv går over 1 år, altså 2 semestre.

Alle verv til STYRET skal valget på årsmøtet. Alle andre stillinger velges så snart det nye styret er valgt. 

 

Årsmøtet vil bli hold i februar/mars hvert år. STYRET har oppmøteplikt og møte er åpent for alle ved NHS. Dato for årsmøtet blir sendt ut til alle studenter pr. mail. Dato blir også publisert på alle tilgjengelige medier for NHSU. 

Blandt annet vil dere kunne følge nyheter og oppdateringene her!

Forelesning, eksamen, utsettelser

UiS har en egen timeplan hvor du kan se din personlige timeplan for semesteret, forelesere, rom, studieprogram og mer. Den finner du her!

Hva som er obligatorisk eller ikke vil stå i emnebeskrivelsen til emnet du tar. Selv om enkelte emner ikke har obligatorisk arbeid og forelesninger, er det anbefalt å møte opp på alle forelesninger da mye som blir gjennomgått ikke vil bli lagt ut i etterkant. Hvert emne har også anbefalt arbeidstid og hvor mye som er tenkt med selvstudie samt oppmøte på forelesninger. 

Når du har eksamen varierer fra emne, til emne og år til år. Vær obs på at eksamensdatoen kan endre seg inntil 1 med før den skal avlegges. Men oversikt over eksamensdatoen finner du her! Bare søk opp faget medemnekoden.

 

Det er ikke alle eksamen som står der. Hvis du logger deg inn på Studentweb vil alle kommende eksamen du er meldt opp til vises der, samt på Inspera som er eksamensplgattformen NHS bruker ved avleggelse av eksamen. 

Du må møte orm min. 30 minutter FØR eksamen skal begynne. Dette fordi du skal registreres og rigge deg til. Det blir også gitt viktig informasjon før eksamensstart. Mer om regler for gjennomføring av eksamen kan finnes her!

Har du gyldig årsak til å ikke kunne være tilstede på en eksamen, vil du innvilget konteeksamen. Dette betyr du får ta eksamen igjen på et senere tidspunkt. Hva som er gyldig fravær kan du finne på denne linken!

Stryker du på eksamen må du ta opp eksamen, eller hele emnet på nytt. 

Ja, det kan du. Det første du skal gjøre er å søke om en begrunnelse på sensur. Om du etter denne ikke er fornøyd, kan du klage på sensur. Da vil en annen sensor se på valgt eksamen og du vil få en ny sensur. 

Vær OBS på at dette kan gå 3 veier. Enten vil karakteren stå som den i de aller fleste tilfeller gjør. Eller så kan den bli forbedret, men du kan også få en dårligere karakter. Den nye sensuren kan du ikke klage på og vil bli stående. 

Ja, til en viss grad. Du vil finne din studeplan på studentwen, og hvilke emner til hvilket semester du skal ha. Planen er lagt opp med tanke på viderebygging og forkunnskaper. Hvilke emner du kan bytte på du snakke med studieveilederen på ditt studie. 

Arrangementer

Ja. Vi har en egen komiteen som arrangerer flere arrangementer hvert semester. Alle kan komme med forslag til aktiviteter, fester og arrangementer. Det er bare å ta kontakt med arrangementskomiteen. 

Absolutt! Vi ville ikke blitt kjent som champagnehøyskolen uten! heheh

De kan du finne i kalenderen nederst på siden her, eller på våres egen facebook-side.

Verv, jobb og annen aktivitet på NHS og UiS

NHS har en egen studentorganisasjon (NHS Jobbsenter) som oppdaterer oss studenter med ulike jobbmuligheter. 

Ja, det kan du. Så langt du oppfyller de ulike formelle kravene til et verv. Dette må sjekkes til de ulike vervene og er ikke noe vi i NHSU har en fasitsvar på dessverre. Men send dem en veldig og de svarer gjerne på spørsmål rundt verv 😉